Figyelemfelhívás óvintézkedésekre!

2020.03.12

A leírtakra vonatkozólag kérjük szíves megértésüket, közreműködésüket abban bízva, hogy a rendelet betartásával egymásra való odafigyeléssel a járvány által okozott fertőzések minimalizálhatóak legyenek! https://koronavirus.gov.hu/

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

Bizonyára Önök előtt is ismert, hogy a Magyar Kormány 40/2020. (III.11.) számú kormányrendeletében az élet és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvásának érdekében Magyarország egész területére vészhelyzetet hirdetett ki.

A kezelési körünkbe tartozó társasházakból több tulajdonos megkeresett azzal a problémával, hogy lépcsőházukba, épületükbe tudomásuk szerint fertőzött területekről érkezett haza tulajdonos illetve lakótársuk. Felhívom az érintett lakástulajdonosok, lakáshasználók figyelmét a kormányrendeletben foglaltak maradéktalan betartására, de mindenekelőtt saját és lakótársaik érdekében a szükséges orvosi kivizsgálások vagy jelzések megtételére.

Jelen helyzetben a közintézmények, iskolák stb. közgyűlések megtartására várható létszámtól függetlenül sem biztosítanak termet. Az Önök érdekében a hivatkozott számú rendelet beltéren és kültéren tartandó rendezvényekre előírt létszám korlátjától függetlenül a közgyűlések megtartását a veszélyhelyzet fennállásának idejére felfüggesztjük, azokat a rendelkezés feloldását követően tartjuk meg. Természetesen a 2019. évi beszámolót a szokásos módon minden lakástulajdonos részére a korábbiakhoz hasonlóan eljuttatjuk.

Az épületek takarítására megbízott személyeket írásban utasítom arra, hogy felvonós épületekben a felvonó fülkét naponta fertőtlenítsék (oldalfalak, fogantyúk, fülkeajtók, aknaajtók). Minden épületnél a bejárati ajtók kilincseit, fogantyúit valamint a lépcsőházi korlátok fogó karjait, lépcsőházi nyomógombokat valamint a kaputelefonok számlapjait, nyomógombjait heti két alkalommal a takarítási feladatokkal egyidőben fertőtlenítsék.

Megkérem a tisztelt társasházi lakókat, hogy a közös képviselettel való kapcsolattartást, hibabejelentést stb. lehetőség szerint honlapunkon (www.miskolci-kozos-kepviselet.hu) megtalálható hibabejelentő kitöltésével vagy e-mailben, iroda@miskolci-kozos-kepviselet.hu) tartsák és csak a legszükségesebb esetekben előre egyeztetett időpontban szíveskedjenek személyesen felkeresni irodáinkat. Kedden és csütörtökön a korábbi ügyfélfogadási rendtől eltérően előzetes időpont egyeztetéssel kívánjuk biztosítani, hogy egyszerre több épületből lehetőleg ne találkozzanak az ügyeiket intézők.

A leírtakra vonatkozólag kérjük szíves megértésüket, közreműködésüket abban bízva, hogy a rendelet betartásával egymásra való odafigyeléssel a járvány által okozott fertőzések minimalizálhatóak legyenek!,

További információ:

https://koronavirus.gov.hu/ 

Biró Tamás - Társasházkezelő