Fel kell készülni rá, hogy több lesz a közös költség jövőre

2019.12.20

Számításaik szerint egyetlen év alatt több mint 30 százalékkal drágult a karbantartás, 15 százalékkal a takarítás, ráadásul megszűnt a lakástakarékok állami támogatása, ami az előtakarékoskodó lakóközösségeknek nagy segítséget jelentett - olvasható a portálon.

Jelentősen emelkedhet jövőre a közös költség - mondta a Társasházkezelők Szakszövetségének elnöke az RTL Híradónak. Számításaik szerint egyetlen év alatt

  • több mint 30 százalékkal drágult a karbantartás,
  • a takarítás csaknem 15 százalékkal,
  • ráadásul megszűnt a lakástakarékok állami támogatása, ami az előtakarékoskodó lakóközösségeknek nagy segítséget jelentett.

Varga Mihály korábban megígérte, hogy gondolkoznak a lakástakarékok miatt elvesztett felújítási lehetőségek pótlásán, de eddig nem jutottak eredményre. A kormány most azt válaszolta az RTL-nek, hogy most is adnak adókedvezményt például a műemlék épületek felújítására.

A KSH adatai szerint egy 50-60 négyzetméteres lakás havi közös költsége idén 8500 forint, ami több mint 5 százalékos emelkedést jelentett egy év alatt. A szakszövetség elnöke arra figyelmeztet, hogy ha a közös költség nem követi a szolgáltatások árának emelkedését, akkor felgyűlnek a problémák.


Forrás: 

https://444.hu/2019/12/18/fel-kell-keszulni-ra-hogy-sokkal-tobb-lesz-a-kozos-koltseg-jovore

https://www.napi.hu/ingatlan/tarsashaz-kozos-koltseg.697106.html 


További cikkek: