Lomtalanítás társasházak részére

2019.02.25

A lomtalanítást Miskolcon a  BMH Nonprofit Kft. végzi az alábbi tájékoztatásuk alapján:


Közterületek rendjének és tisztaságának megőrzése érdekében a lomtalanítást nem városrészenként előre meghirdetett napokon, hanem igénybejelentés alapján, a lakossal előre egyeztetett napon végzi el. Ezzel a szolgáltatással a lom keletkezéséhez igazítható az elszállítás időpontja. A lomtalanítás továbbra is évente 2 alkalommal vehető igénybe.

A társasházi lomtalanítás konténer kihelyezésével történik. A lomtalanítás igényét a társasház közös képviselője nyújthatja be társaságunk felé.

Az igénybejelentés történhet:

  • személyesen az ügyfélszolgálati irodákban,
  • telefonon a 06 21 3500 111-es ügyfélszolgálati telefonszámon,
  • a honlapunkról előzetesen letöltött igénybejelentő lap segítségével (településnévre kattintva az ügyfélszolgálat megadott elérhetőségein),
  • e-mailben az ugyfelszolgalat@bmhnonprofit.hu e-mail címen,
  • az oldalon található elektronikus űrlap segítségével melyhez, kérjük válassza ki az Ön települését (főoldal/szolgáltatási terület) és kattintson a "Lomtalanítási igény bejelentése elektronikus űrlap segítségével" lehetőségre.

A lomtalanítás időpontja akkor tekinthető véglegesnek, amikor az általunk felajánlott időpontot visszaigazolják, hogy az az Önök számára elfogadható.

A lomtalanításhoz igényelt konténer(ek) a kihelyezéstől számított max. 24 órán át áll(nak) rendelkezésükre a hulladék elhelyezésére.

A lom, a lomtalanítás során átvett olyan háztartási hulladék, amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladja.

A lomtalanítás alkalmával minden, az ingatlan elé kihelyezett nagyobb terjedelmű hulladék (pl.: bútor, edények, egyéb feleslegessé vált eszközök, tárgyak) elszállításra kerül. A nagyméretű lomokat (pl.: ágy, szekrény, ülőgarnitúra) szétszedett állapotban kell kihelyezni úgy, hogy az kézi erővel könnyen mozgatható legyen.

A lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, veszélyes anyagot tartalmazó fémhulladékokat, azbesztet tartalmazó hulladékokat, veszélyes anyagokat tartalmazó faforgácsot, oldószereket, szerves oldószereket, savakat, lúgokat, nehézfém tartalmú hulladékot, olajos rongyokat, fáradt olajat, olajszűrőket, fertőző hulladékokat (állati tetem, trágya), gyógyszereket, éles-hegyes eszközöket (injekciós tűk, fecskendők, vágó- szúróeszközök), permetszereket és azok dobozait, építési törmeléket, épület bontásból származó hulladékot, gumiköpenyt, autóbontásból származó hulladékot, autóroncsokat, elektronikai hulladékot és zöldhulladékot sem, mert azokat társaságunk nem szállítja el.

EZÚTON TÁJÉKOZTATJUK A LAKOSSÁGOT, HOGY A BEJELENTÉS NÉLKÜL TÖRTÉNŐ HULLADÉK KIHELYEZÉSE ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁSNAK MINŐSÜL!

Környezetünk megóvása érdekében köszönjük a lomtalanításban való közreműködésüket.

Forrás: https://bmhnonprofit.hu/lomtalanitas-tarsashaz/